Bahan-Bahannya:
1. Fruit Cocktail (tidak kira jenama tapi yang seeloknya Hosen dan Dechef).
2. Susu Pekat (boleh je jenama apa tapi kalau saya, saya guna susu pekat Gold Coin sebab rasanya yang
tidak terlampau manis. Kalau susu pekat yang terlampau manis ianya akan merosakkan rasa buah).
.3. Susu Cair (saya guna susu cair F&N sebab ianya akan menyedapkan lagi rasa).
4. Nata de coco (jenama Dolphin dan seeloknya perisa laici).
5. Jelly (kalau di Kelantan, kitaorang panggil Sumi ^^
sebagainya (yang dipotong dadu). Selain itu boleh juga masukkan krim soda atau air soda.
1. Masukkan 1 tin fruit cocktail kedalam jag besar.
2. Masukkan setengah bekas nata de coco ke dalam jag yang sama. Masukkan sekali jusnya sebanyak
mana yang korang mahu tapi jangan sampai habis 1 bekas.hehe ^^
3. Masukkan jelly (yang dipotong) dan yang suka buah segar masukkan sekali.
4. Masukkan setengah tin susu cair.
5. Masukkan susu pekat sampai manis susunya terasa. Suka hati korang la nak masukkan banyak mana.
Janji jangan terlampau manis.
p/s: Jangan letak ais dalam jag fruit cocktail yang korang buat tu nanti rasanya jadi lain. Letak ais dalam
mangkuk yang korang nak makan nanti..
: Kalau cocktail korang terlampau pekat masukkan jus nata de coco. Kalau nak masukkan air kosong
juga boleh tapi jangan terlalu banyak sebab rasaya akan rosak.
* SELAMAT MENCUBA ^-*
0 comments:
Post a Comment